Upoznavanje Srbija
Upoznavanje.net
Upoznavanje Srbija
Saveti
Proces selekcije
ImageUzevši u obzir to da se na uglavnom svaki oglas javi bar pedesetak kandidata (osim za neke vrlo specifične pozicije) zaista nikada ne možete biti sugurni ko se sve pored vas prijavio tj. kakva vam je konkurencija. Što su zahtevi za poziciju opštiji, a kompanija zvučnija, prijava je sve više tako da ponekad broj prijavljenih kandidata ide i do nekoliko hiljada.
 
Kada promeniti posao?
ImageRazlozi za promenu posla su različiti. Novac je kod nas jos uvek primarni motiv za promenu mada nije, i ne bi trebalo da bude jedini. Najvažniji je  u slučajevima kada se radi o drastičnim razlikama. Kada su razlike neznatnije, svi ostali faktori utiču na odluku - od uslova rada, mogućnosti napredovanja i usavršavanja, sigurnosti pa čak i blizine radnog mesta. Ovo poslednje nikako nije zanemarljivo u slučaju da imate porodicu pa vam je vrtić na putu do posla i slično.
 
Vežbajte „trominutnu prezentaciju”
ImagePozvani ste na razgovor kod potencijalnog poslodavca – dobli ste šansu da se predstavite i pokažete zbog čega bi poslodavac trebalo da se odluči baš za vas! Ovo je ključni momenat u procesu selekcije kandidata za otvorenu poziciju i zato ne budite lenji i unapred osmislite svoju „trominutnu prezentaciju”. Naime, često ćete se, aktivno tražeći posao, naći u situaciji da se od vas traži da ukratko u dva-tri minuta kažete nešto o sebi. Nemojte to nikada prepuštati trenutnoj inspiraciji i raspoloženju! Pripremite i uvežbajte svoju ‘trominutnu prezentaciju’ koja vas najbolje oslikava.
 
Trening obavezan pred intervju

ImageKada vas potencijalni poslodavac obavesti o tome da ste ušli u uži krug procesa selekcije i zakaže vam tačno vreme i mesto održavanja intervjua, potrebno je da prethodno izvršite određene pripreme. Prvo i osnovno pravilo - kada poslodavac kontaktira sa vama u pokušaju da vam zakaže intervju - ne dozvolite sebi da ne znate ko vam se javlja i zašto!

 
Zapamtite: Na razgovoru o poslu ne tražite, nego nudite!
ImageSelektivni intervju na koji Vas je potencijalni poslodavac pozvao je obično najvažniji deo procesa selekcije i može Vam otvoriti ili zatvoriti vrata u određenoj kompaniji, pa prema tome shvatite ga kao ozbiljnu šansu za ličnu samopromociju i povedite računa o tome šta pričate, kako se ponašate, kako ste odeveni i na koji način se zapravo predstavljate poslodavcu.
 
Odabir 20 najboljih u finalu konkursa "Budi VIP student"
ImageFinalni krug izbora od 14. do 16. marta u hotelu "Babe"

Po uspešnom završetku druge faze projekta "Budi VIP student" kompanije Vip mobile, odabrano je 40 studenata koji ce, u periodu od 14. do 16 marta, ucestvovati u finalnoj selekciji u hotelu "Babe". Tokom finala, studenti ce imati priliku da kroz zanimljivo osmišljen program, radionice, igre i studije slucaja pokažu sve svoje sposobnosti i iskoriste šansu da postanu VIP studenti.

 
Kako započeti biznis u malim i srednjim preduzećima
ImageDo kraja godine u Srbiji bi trebalo da nastane oko 77.500 novih preduzeća i oko 20.000 radnji. Republička agencija i regionalni centri za razvoj preduzetništva daju besplatne savete, usluge i organizuju seminare i sajmove za preduzetnike.
 
Kancelarija je uzrok bolesti
ImageMnogo ljudi mesečno provede i do 170 sati među stolovima prepunim hartije, u prostorijama s prozorima koji se ne otvaraju, s prljavim itisonima, neonskim sijalicama, telefonima koji ne prestaju da zvone, štampačima i mašinama za fotokopiranje koje štekću i zuje… odnosno u kancelariji.
 
Korist od rada vikendom
ImageMnogim zaposlenima dobro je poznat pojam rada preko vikenda, a većini njih od toga se diže kosa na glavi. Ali, iako vam ne ostavlja dovoljno vremena za odmor i druženje, povremeni rad vikendom može vam dugoročno koristiti.
 
Dan državnosti Srbije, 15. februar neradan

ImageDan državnosti Srbije 15. februar biće neradan dan, prema Zakonu o državnim i drugim praznicima. Dan državnosti Srbije obeležava se u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je, na verski praznik Sretenje, pod vođstvom Karađorđa, u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, borba za oslobođenje od viševekovnog robovanja pod Turcima.

 
Kursevi i obuke

ImageFinansije i računovodstvo Seminar jednostavno i praktično približava suštinu finansija i računovodstva, uz sve bitne elemente finansijskog menadžmenta. Program je namijenjen preduzetnicima i menadžerima bez ekonomskog obrazovanja.
Organizacija i ljudski resursi
Naučite da u potpunosti koristite potencijale zaposlenih u vašoj organizaciji. Seminar ima za cilj razvijanje i unapređenje sposobnosti upravljanja organizacijom i ljudskim resursima.

 
Popusti na cene putovanja, smeštaja, omladinske kartice
ImageBALKAN FLEXIPASS Balkan Flexipass karta omogućava putovanje železnicama Srbije, Rumunije, Makedonije, Grčke i Turske, u trajanju od pet, deset ili petnaest dana. Pošto dani putovanja ne moraju biti povezani, rok važenja BFP karte je mesec dana. Starijima od 26 godina karte se izdaju za 1. ili 2. razred vozova a mladima od 12 do 26 godina, isključivo za 2. razred. Posebni popusti daju se deci od 4 do 12 godina i starijima od 60 godina.
 
SWOT analiza
ImageOtkrijte svoje mogućnosti!

Upravljajte pretnjama i eliminišite ih!

Strength – snage, prednosti;
Weaknesses – slabosti, nedostaci;
Opportunities – prilike, mogućnosti;
Threats – pretnje.

 
Vezanje kravate
ImageKravata je neizbežan deo profesionalnog muškog izgleda, a način na koji biramo i vezujemo kravatu govori mnogo o nama. Vezivanje kravate predstavlja karakterističnost, maštovitost, kreativnost i profesionalnost. Kravata je i više od toga jer je širom sveta prepoznata kao univerzalni simbol uspeha, socijalne diferencijacije i elegancije.
 
Sedam tajni poslovnog komuniciranja
ImagePrvi utisak je izuzetno važan za izgradnju dobrih odnosa sa drugim ljudima. Kada po prvi put upoznajemo neku osobu, tokom prvih nekoliko minuta ćemo formirati do 80% celokupne slike o toj osobi, a da pritom toga uopšte nismo svesni. Zato je u poslovnom svetu prvi utisak od presudnog značaja za stvaranje profitabilnih i dugoročnih partnerskih odnosa koji će nam omogućiti da uspemo u poslovnom svetu.
 
Ostavite utisak sposobnije osobe

ImageŽelite li da izgledate inteligentnije, moćnije, elegantnije, komunikativnijie i samopouzdanije? Naravno da želite! Posebno ako idete na razgovor s poslodavcem. Nudimo vam nekoliko korisnih saveta. IZGLEDAJTE MOĆNIJE: Koristite kratke, jednostavne izjavne rečenice. Govorite šta mislite i mislite šta govorite. Izbacite sve nepotrebne veznike, priloge i prideve, naročito superlative.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 49 - 64 of 82
Powered by AdriaHost