Upoznavanje Srbija
Upoznavanje.net
Upoznavanje Srbija
Odabir 20 najboljih u finalu konkursa "Budi VIP student"

ImageFinalni krug izbora od 14. do 16. marta u hotelu "Babe"

Po uspešnom završetku druge faze projekta "Budi VIP student" kompanije Vip mobile, odabrano je 40 studenata koji ce, u periodu od 14. do 16 marta, ucestvovati u finalnoj selekciji u hotelu "Babe". Tokom finala, studenti ce imati priliku da kroz zanimljivo osmišljen program, radionice, igre i studije slucaja pokažu sve svoje sposobnosti i iskoriste šansu da postanu VIP studenti.

Konacnu odluku o 20 VIP studenata, donece strucni žiri u cijem sastavu ce, osim predstavnika kompanije Vip mobile, biti i Slobodan Laketa, pomocnik ministra za telekomunikacije i informaticko društvo i Galjina Ognjanov, profesor Ekonomskog fakulteta Beogradskog univerziteta. Nakon radnog dela, studenti ce imati priliku da cuju predavanje Veselina Jevrosimovica, predsednika ComTrade Grupe koji ce dati svoje videnje perspektive IT tržišta u Srbiji i sa njima podeliti svoj "recept za uspeh" tokom dugogodišnjeg poslovanja.

"Do sada se pokazalo da je odluka kompanije Vip mobile da investira u razvoj buducih strucnjaka i lidera na tržištu telekomunikacija u Srbiji bila pravi izbor. Izuzetno smo zadovoljni odzivom i radovima kreativnih i obrazovanih mladih ljudi koji žele dalje usavršavanje i profesionalnu karijeru u oblasti telekomunikacija. Spremni smo da prenesemo znanje i iskustvo koje posedujemo kao clan mobilkom austria grupe, koja je regionalni lider u oblasti telekomunikacija i u svetu poznata po svom kvalitetu i inovativnosti rešenja koja donosi na tržište."- izjavio je Aleksandrer Šperl, predsednik upravnog odbora kompanije Vip mobile i dodao da je u ovaj projekat uloženo više od 100.000 evra.

Svih 80 studenata, ucesnika drugog kruga konkursa "Budi VIP student", poslali su esej na temu "Telekomunikacije u Srbiji 2020" ("Broadband Serbia - year 2020") od cega je odabrano 40 finalista. Pristigli eseji su pokazali profesionalan pristup temi, inovativnost i kreativnost, ali i individualno videnje razvoja mobilnih komunikacija u Srbiji. Zanimljivo je napomenuti da veliki broj studenata buducnost telekomunikacija vidi u medicini, saobracaju, obrazovanju, ali i u integrisanju aparata, sada razlicitih namena, u jedan multifunkcionalan uredaj.

Najboljih 20 studenata osvojice školarine za nastavak studiranja, dvomesecnu placenu praksu u kompaniji Vip mobile, edukacione seminare i predavanja u centrali u Becu i mnoge druge vredne nagrade.

 
< Prethodno   Sledeće >
Powered by AdriaHost