Upoznavanje Srbija
Upoznavanje.net
Upoznavanje Srbija
Šansa zavisi od vas!
ImageAko ne znate gde želite da stignete, nijedan vas put tamo neće ni odvesti - glasi stara izreka. Zbog toga bi trebalo tačno da utvrdite gde želite da budete i koji vam posao najviše odgovara. Nekima se to dogodi u četrdesetim, nekima u tridesetim, a nekima se događa stalno. Svakih nekoliko godina požele da rade negde drugde.

Reč je o potpuno normalnoj, prirodnoj želji za promenom karijere. Novi izazovi, prekid rutine, ovladavanje novim veštinama. Ili bolja zarada, manje putovanja, manje stresa. Ili neka nova ideja kojoj jednostavno ne možete da odolite, ili pak stara ljubav prema poslu za koji tek sada dolazi vreme.

Najbolja od svih varijanti je hobi koji možete da pretvorite u posao i konačno da radite i uživate u isto vreme. Sve bi to bilo predivno, jer bi značilo da tačno znate šta želite, zašto to želite i kako ćete to postići.

Ali ako vi više ne želite da radite posao koji radite, a nemate pojma šta biste drugo započeli, tada vam je stvarno potrebna pomoć. Da bismo svoje nezadovoljstvo preobrazili u zadovoljstvo, potrebno je upravljati promenom.

To znači da ćemo voditi računa o situaciji u kojoj smo, planirati situaciju u kojoj želimo da budemo i preduzimati aktivnosti kako bismo tu željenu situaciju ostvarili.

Psiholozi su proučavali kako promene utiču na ljude i zaključili da ljudi koji svesno biraju način na koji će se ponašati, pri promenama koriste informacije koje su im na raspolaganju u njihovom okruženju, a odluke zasnivaju na stvarima koje su im važne, na mišljenju o svojim sposobnostima i procenama o posledicama koje bi mogle da uslede.

Prepoznavanje svojih slabosti i rad na povećanju samopouzdanja od ključne su važnosti. Poznajete li svoje slabosti, lakše ćete ih kontrolisati. Promena je uvek prilika za rast - važno je znati kako je iskoristiti!

Izvor: Blic

 
< Prethodno   Sledeće >
Powered by AdriaHost