Upoznavanje Srbija
Upoznavanje.net
Upoznavanje Srbija
Šta izbegavati na poslu?
ImageKada vam je poslodavac javio da ste dobili posao verovatno vam danima nije silazio osmeh s lica. Ali, već prve radne sedmice ste morali da se potrudite kako bi ostavili dobar utisak.

Evo nekoliko saveta o vrlo važnoj stvari: Šta bi na poslu trebalo izbegavati.

Nemojte da se obeshrabrite!

Nemojte da se obeshrabrite ako vaše ulaganje u napredovanje ne daje vidljive rezultate. U nekim će firmama biti potrebno mnogo više vremena da se dokažete. Ipak, potrudite se da naučite nove veštine, one koje ne poznajete uopšte ili ih ne poznjete u meri koja je neophodno za dobro obavljanje posla. Takvih je uvek!

Ne koristite firmine resurse u privatne svrhe!

Da li ste se upitali kako bi vaš nadređeni reagovao kada bi saznao da koristite službeni auto, mobilni, računar i ostalu tehnologiju u privatne svrhe? Sigurno vas ne bi dočekao sa smeškom na licu. Stoga, izbegavajte da voditi privatne razgovore kancelarijskim telefonom, kao i korišćenje drugih firminih resursa za lične potrebe.

Nemojte se žaliti!

Iako vam je plata mala ili smatrate da radite s ljudima koji ne znaju svoj posao - pazite kome se žalite. Većina ljudi je preopterećena svojim poslom i oni uglavnom ne žele da slušaju vaše kritike o preopterećenosti i frustracijama izazvanim poslom. Stoga, nemojte glasno izražavati vaše nezadovoljstvo, posebno ako ste novi u firmi!

Ne odbijajte timski rad!

Niko ne želi da radi s arogantnim saradnikom koji svoje znanje i ideje drži samo za sebe i ne želi da pruži pomoć u radu svom kolegi. Imajte na umu da vas kolege lako mogu zameniti nekim drugim. Poslodavcu je u interesu da se s lakoćom uklopite u ostatak tima.

Nemojte pričati o privatnom životu!

Pauzu na poslu iskoristite za bolje upoznavanje s kolegama. Budite otvoreni i srdačni. Ipak, postoje neke teme o kojima se ne raspravlja, poput ljubavnog života, religije, politike i plate.

Nemojte prekoračivati rokove!

Nemojte se već na početku pokazati nepouzdanim. Ako se prvi put nalazite u situaciji u kojoj se rokovi moraju poštovati, pažljivo isplanirajte svaki korak i nemojte se dovesti u situaciju da nešto rešavate u zadnji čas.

 
< Prethodno   Sledeće >
Powered by AdriaHost