Upoznavanje Srbija
Upoznavanje.net
Upoznavanje Srbija
Halapljivi poslodavci

ImageGotovo 66 odsto kompanija u svetu vodi pravu bitku kako da pridobiju talentovane zaposlene, a opet samo ih je nekolicina otkrila šta to zaposlenog navodi da ostane u firmi ili da, suprotno, pronađe bolji posao.

Istraživanje konsultantske firme Votson Vajtt Vorldvajd u saradnji s firmom Vorld&Vork pokazalo je da zaposleni u Sjedinjenim Američkim Državama imaju najveće plate, ali i da kompanije ulažu velike napore kako bi zadržale svoje zaposlene, ali zbog nerazumevanja zaposlenikovih prioriteta, ne uspevaju u tome.

Na primer, preterani stres je uzrok koji se nalazi na samom vrhu zaposlenikovih popisa kada napuštaju firmu, ali poslodavci su i dalje uvereni da im zaposleni odlaze zbog nedovoljne plate i nemogućnosti napredovanja u karijeri. „Pridobiti i zadržati kvalitetnog zaposlenog postao je izazov svih poslodavaca“, kaže Lora Sejen, direktorka za strategiju firme Votson Vajtt.

Oni zaposleni koji su zadovoljni poslom kao i poslovno-privatnim životom žele više da budu uključeni u strateški deo firme, ali u istraživanju je bilo evidentirano čak 64 odsto onih koju su nezadovolji svojim radnim mestom.

Takođe, istraživanje je pokazalo da ako poslodavci žele da pridobiju i zadrže zaposlene i motivišu ih za rad, moraju poštovati dogovore o plati. Više od dve trećine ispitanika navelo je da će uložiti više truda u rad kako bi ostvarili očekivani uspeh, samo da poslodavac poštuje dogovor o visini zarade. Nadalje, istraživanje je pokazalo da su poslodavci u gotovo polovini ispitanih firmi ocenili rad svojih menadžera uspešnim. Menadžeri u Sjedinjenim Američkim Državama su dobili najniže ocene, dok su najviše ocene dobili menadžeri u kompanijama Azije i Pacifika.

Izvor: Blic

 
< Prethodno   Sledeće >
Powered by AdriaHost