Upoznavanje Srbija
Upoznavanje.net
Upoznavanje Srbija
Kako da vas poslodavci žele u firmi?
ImageKao što ne postoji univerzalno dobra poslovna biografija (cv) koja će vam osigurati posao, već je morate redovito revidirati i prilagoditi svakom konkursu na koji se prijavljujete, tako ne postoje određene veštine i znanja koji će vam osigurati posao, već morate ulagati u sebe i svoje znanje. Evo četiri saveta koja mogu pomoći da postanete poželjan tražilac posla.

Budite realni u definiciji o „dobrom poslu“

Pohvalno je znati kakav posao želite, ali sasvim je neprofesionalno sedeti kod kuće očekujući da se pojavi oglas za „posao iz snova“. Razmotrite druge mogućnosti. Ponekad vam posao, koji se na prvi pogled ne čini zanimljivim, može omogućiti da naučite mnogo korisnih stvari koje će vam pomoći u daljem radu.

Napravite strategiju

Ukoliko ste u potrazi za poslom, u vremenskom periodu u kojem se ništa značajno ne dešava, ulažite u svoje znanje. Unapredite veštine i znanja koja traže poslodavci.

Saznajte šta poslodavac ceni

Bez obzira na vaše zanimanje, trebalo bi imati određene sposobnosti kako biste postigli poslovni uspeh. Te sposobnosti predstavljaju veštine koje u mnogočemu određuju ličnost i sposobnost rešavanja zahtevnih problema i zadataka na poslu. Saznajte koje veštine poslodavci cene u struci kojom se vi bavite.

Dajte maksimum u radu

Budite svesni da sami rukovodite svojim uspehom i karijerom. Stoga, dajte svoj maksimum u radu na novom poslu i pokažite inicijativu i želju za radom. Sami ćete kasnije odlučiti želite li da se vaša karijera nastavi u tom smeru.

Izvor: Blic

 
< Prethodno   Sledeće >
Powered by AdriaHost