Upoznavanje Srbija
Upoznavanje.net
Upoznavanje Srbija
Zašto loši radnici nikad ne dobiju otkaz?
ImageSkoro u svim većim kompanijama postoje osobe koje su loši radnici, ne žele da pomognu drugima, uglavnom ih kolege ne vole u svom društvu, a šef kao da to ne primećuje. Pitate li se zašto takve osobe nikad ne dobiju otkaz? Iako je, teoretski gledano, dati nekome otkaz najjednostavnija mogućnost, poslodavci je uglavnom izbegavaju. Donosimo vam nekoliko mogućnosti zašto loši radnici ostaju na poslu.

Poznaje nekog u Upravi

U mnogim slučajevima se ono što zaposlenog odvaja od otkaza zapravo "krije" u prijateljstvu. Možda zaposleni nije dobar radnik, ali je prijatelj uticajne osobe u vašoj kompaniji. To ne mora nužno biti romansa na poslu, već to mogu biti prijateljstva koja su se razvila na zajedničkom igranju fudbala, odbojke ili košarke.

Poslodavac se oslanja na njega

Postoje i oni slučajevi kada se poslodavac "veže" za jednu osobu, i u nju stekne toliko poverenje da se oslanja samo na tu osobu.

Zaposleni ima rezultate iznad očekivanih

Postoje i oni zaposleni za koje se čini da se samo zafrkavaju po kancelarijama i ništa drugo ne rade. No, njihovi rezultati su iznad očekivanja i poslodavci ih zbog toga jednostavno cene, a ponekad im progledaju kroz prste.

Mogao je dobiti i lošijeg radnika

Iako se Vama čini da pored sebe imate lošeg radnika, poslodavac ne mora biti takvog mišljenja. Ako uzmete sve pozitivne i negativne strane, možda ćete dobiti rezultat da je to radnik prosečnih kvaliteta.

Sažalio se nad njim

U nekim slučajevima, poslodavci se emotivno vežu za zaposlene pa zaposlenom koji je problematičan ne žele da daju otkaz jer smatraju da neće moći naći novi posao.

Zaposleni zna nešto što drugi ne znaju

Ponekad zaposlenici mogu poslodavca "držati u šaci". Na primer, zaposleni je vrhunski IT stručnjak za kojeg nije lako naći zamenu.

Pa on nije tako loš

Sve dok posao ne pati, a radnik na vreme napravi svoj posao, ništa drugo nije važno.

 
Sledeće >
Powered by AdriaHost